Dwalen en sfeerproeven in Funchal

Wat heeft de hoofstad van Madeira mij verrast... De naam zegt het eigenlijk al Funchal = Fun!

Veel groter dan ik mij had voorgesteld met een ouder en nieuw gedeelte.

Terwijl ik over de kleine steentjes van de grijs witte mozaïekvloeren liep kon ik genieten van de mooie gebouwen en gezellige pleintjes om mij heen.

 

Ooit vormden de straatjes in het oude centrum van Funchal een vervallen geheel. Om de boel wat op te leuken, zijn straatartiesten aan het werk gegaan om de deuren op deze plek te beschilderen. En met resultaat! Echt een plek waar ik mijn fotocamera bleef pakken, elke deur met zijn eigen verhaal en karakter. Omdat ik toen toch in Rua de Santa Maria was, heb ik gelijk plaatsgenomen op één van de vele terrasjes in en rondom deze straat. Gastvrije Portugese obers staan voor me klaar om me de lekkerste maaltijden te serveren.

 

Aanraders?

 

  • Bestel een glaasje poncha (een lokale drank) en een lekker knoflookbrood, dat Bolo do Caco wordt genoemd. Het is om je vingers bij af te likken… Zó lekker!
  • Een aanrader om te gaan zitten, is restaurant San José, dat in de straat naast Rua de Santa Maria gevestigd is. Proef authentieke gerechten en laat je vermaken door de gastvrije ober. Wanneer je een hoofdgerecht bestelt, is een toetje gratis!
  • Ook de winkelliefhebber kan zijn hart ophalen in Funchal, van de bekende winkelketens tot kleine boetiekjes. En als moeder van een paar voetballiefhebbers kon ik natuurlijk niet thuiskomen zonder Ronaldo voetbalpakjes.
  • En ben je niet bang voor een beetje hoogte, dan is een ritje per kabelbaan naar het hoger gelegen Monte zeker een must. Al zwevend boven de vele oranje daken en groene bananenbomen is het echt genieten van het schitterende uitzicht op de stad en de oceaan.
  • Eenmaal boven mag een ritje per originele Toboggan naar beneden niet ontbrek ...

    Lees verder

Reageren