East Anglia en The Cotswolds in 5 stops

East Anglia is een bij toeristen minder bekend deel van Engeland, maar zeker de moeite waard om te bezoeken! In het groene landschap liggen gezellige dorpjes met schitterende vakwerkhuisjes.

De Cotswolds kwam als streek in de 15e eeuw tot grote bloei door de wolhandel. Hierdoor zijn er mooie huizen, landhuizen en prachtige kastelen te zien. Als korte vakantie in het voor- of najaar is het bezoek aan deze regio's zeker de moeite waard! Ik vertel u graag waarom. Daarom neem ik u mee op reis door middel van 5 stops:

 

Stop 1:

Lavenham is een echt idyllisch dorpje, dat in de middeleeuwen het centrum van de wolweverijen was. Ook in de kersttijd is Lavenham nog sfeervoller vanwege de mooie kerstverlichting en is een bezoek zeker de moeite waard.

 

Stop 2:

Ontdek het prachtige Cambridge. Deze universiteitsstad begon haar geschiedenis is de 13e eeuw. Het Kings Collage is echt prachtig. In de kapel zingt regelmatig het wereldberoemde Kings Collage Choir. Het is ook erg leuk om een stadswandeling met een gids te maken. En natuurlijk mag een puntertochtje op de rivier de Cam ook niet ontbreken tijdens uw bezoek.

Tip: Bezoek Cambridge het liefst in het voor- of najaar. In de zomermaanden kan het echt heel druk zijn.

 

Stop 3:

Bezoek Blenheim Palace als je een van de mooiste en meest beroemde landhuizen van Groot Brittannië wilt zien. Het landhuis staat op de werelderfgoedlijst en is bekend doordat Winston Churchill hier geboren is. Naast het kasteel zijn ook de tuinen en het park de moeite waard om te bewonderen. Vervolg daarna uw weg langs de "rolling hills" en de idyllische dorpjes, zoals Bourton-on-the-Water, Broadway en Bibury. Dit is Engeland zoals je het kent uit de televisieseries en kostuumdrama's. Het ene dorpje is nog fotogenieker dan het andere dorpje.

 

Stop 4:

Lees verder

Nicole van Galen in de UK Cambridge, Engeland, vakantie East Anglia, The Cotswolds rondreis door the Cotswolds in Engeland

Reageren