Echte Havaianas

Blote voeten, hoe heerlijk is het als je elke dag op blote voeten kan lopen, of nou ja, op slippers dan.
Hier in het Noorden van Brazilie kan dat echt! Het hele jaar heb je geen jas of schoenen nodig, geweldig toch!
 

Ik loop door het centrum van Cumbuco. Als eerste wil ik natuurlijk nieuwe slippers kopen, en wel de echte Havaianas. Er zijn diverse winkeltjes met zwem en surf kleding en jawel, daar is een echte Havaianas shop, met een Nederlandse eigenaar Tim. Hier heb ik uit het ruime assortiment mijn slippers gescoord voor de komende dagen.

 

Ik zie voornamelijk surf dudes, aan de spierballen te zien hebben ze flink veel geoefend met kite surfen. Ook als je zelf niet kan of wil surfen valt hier genoeg te zien. Ik zit op het strand terras van hotel Vila Coqueiros en bestel een heerlijke Braziliaanse lunch met vis, frietjes en een lekkere Caipirinha.

 

Ondertussen kijk ik naar de kite surfers welke de lucht prachtig kleuren. In gedachten zweef ik mee en bij een heerlijke zeebries geniet ik van de middag met nog een Caipirinha cocktail. Langzaam aan komen de surfers terug van het strand en bergen hun spullen op in de speciale lockers van het hotel.

Het is zondag en aan het begin van de avond klinkt er al wat muziek.  Ik besluit te blijven en dans deze avond weg op de beats van de DJ.


Reageren