Een Westerse toerist in China

De vluchten zijn geboekt en in juli vertrekken we naar Shanghai!
Er wordt praktisch geen Engels gesproken en het dagelijks leven gaat met iets minder hygiëne gepaard dan dat wij gewend zijn. Wil je China gaan ontdekken dan zijn er twee opties. De eerste en veel gebruikte is de groepsreis naar China waarbij vele hoogte punten worden aangedaan. Hierbij zijn alle hotels gereserveerd en er is begeleiding van een Engels/Chinese of Nederlands/Chinese gids.
Ten tweede kan men de rugzak om doen en maar kijken hoe de reis verloopt, dit vergt echter wel heel wat meer aanpassingsvermogen.

Via Moskou vliegen we naar Shanghai, hier hebben we een transfer en een hotel gereserveerd om niet direct in het diepe te hoeven springen. Na de lange reis maakt deze stad veel indruk, de wegen zijn heel druk. De gebouwen zijn hoog en het zijn er heel heel heel erg veel!

De chauffeur drinkt rustig van zijn theetje en spreekt geen woord Engels. We hebben ook geen idee hoe lang het rijden is naar het hotel maar komen hier uiteindelijk naar ongeveer een uur aan. We hebben bewust voor een hotel gekozen van een bekende keten. We slapen in het Express by Holiday Inn hotel, dit is meer een zakenhotel; simpel maar goed verzorgd.

China is heel erg goedkoop! We slapen al in een suite voor € 50,- per nacht met zijn tweeën. Een heerlijk douche, een ruime kamer en een bed waar je bijna in verdrinkt. We gaan eerst maar eens slapen want we zijn al weer heel wat tijdzones voorbij gegaan. We worden wakker als het donker is maar bij een blik uit het raam vanaf de 23ste verdieping zien we nog veel reuring. De rugtas gaat om en we gaan de stad verkennen.
Auto’s razen langs ons heen en al het mogelijke wordt op straat verkocht. We besluiten de eerste avond nog maar even bij het alom bekende Kentucky Fried Chicken te gaan eten, hiervan weten we in ieder geval wat het is… Na al een hele beleving - het eten b ...

Lees verder

Reageren