Een lang weekend Punta Cana

Mijn naam is Heidi Plagmeijer en heb een korte studiereis gemaakt naar de Dominicaanse Republiek.

Een lang weekend Punta Cana  met een leuke gevarieerde programma. De dagen waren goed benut en ik heb een prima beeld gekregen van deze heerlijke Caraïbische bestemming.

 

Punta Cana ligt op het uiterste westelijke puntje van de Dominicaanse republiek en staat bekend om de prachtige witte stranden en de luxe All Inclusive resorts. En dit beeld is zeker bevestigd, al heeft de bestemming mij ook op sommige punten verrast.

 

Bij aankomst op de luchthaven kom je al direct in caraïbische sferen door de sfeervolle luchthaven, niets geen zakelijk stenen gebouw, maar een open complex met rieten daken. Inmiddels wordt er wel druk gewerkt aan een moderne vertrek- en aankomsthal, dus dit zal veranderen, maar voor ons was de aankomst nog in stijl.

 

Hotels

We logeerden drie nachten in het RIU Palace Bavaro, een prachtig groot resort met hele ruime moderne kamers en heel veel faciliteiten en animatie. De RIU keten heeft inmiddels bijna over de hele wereld hotels en staat altijd voor kwaliteit en service! De Palace hotels zijn de meest luxe hotels van de RIU keten. Een RIU Palace hotel in de Caribbean is altijd wat drukker met animatie dan de Palace hotels in Europa. Dit komt door de amerikanen die hier veel komen en dit publiek houdt nu eenmaal meer van veel en luidruchtige animatie. Uitzondering is het RIU Palace Macao, een heerlijk, wat kleiner Palace hotel. Hier geen drukke animatie, maar een rustige stijlvolle sfeer. Vanuit ons hotel hebben we de tweede dag alle vijf de RIU hotels in Bavaro, Punta Cana bezocht. ( De toeristische kuststreek met de vele hotels, heet Bavaro, en Punta Cana is eigenlijk alleen het gebied rond de luchthaven. Daarom wordt de naam Bavaro gebruikt door vele hotels.) In groepjes van 4 gingen we met een vragenlijst op ...

Lees verder

Reageren