Een leuk vakantieland in West-Afrika

In mijn korte leven heb ik het geluk al heel veel mooie bestemmingen te hebben bezocht. Midden-Amerika, Europa, Azië en natuurlijk kan Afrika dan niet ontbreken. Ik ben al eens naar Kenia geweest en was nu wel eens benieuwd hoe de sfeer aan de andere kant van Afrika is. Na kort overleg thuis, besloten we de reis naar Gambia te boeken. De redenen om hierheen te gaan zijn simpel: mooi weer, goedkope reis, nog goedkoper ter plaatse en natuurlijk de apen (die vind ik vooral leuk).

 

Op 26 september vertrekken we. Normaal gesproken vlieg je in 6 uur naar dit zonnige land. Helaas hebben wij vandaag pech, we maken twee tussenlandingen en eenmaal boven Banjul vliegen we in noodweer waardoor we twee keer een doorstart maken. Uiteindelijk worden we veilig met beide voeten op Afrikaanse bodem gezet en begint onze vakantie. We verblijven dertien nachten in het Senegambia Beach Resort in Kololi. Omdat we rond 2 uur 's nachts aankomen, zien we nog niet heel veel van de omgeving en van het hotel, maar daar hebben we gelukkig nog genoeg tijd voor.

Het welkom bij de receptie is heel hartelijk. We krijgen een drankje tijdens het inchecken en kunnen zonder problemen naar onze kamer. De kamer is net een balzaal, zo groot. Een goed bed, lekkere douche, koelkast en tv mét BVN, wat wil je nog meer. We vallen meteen in slaap en worden de volgende ochtend met het geluid van krekels en vogels wakker; de eerste echte dag in Gambia.

Het ontbijt is ontzettend goed voor elkaar, je kunt een omelet laten maken, een gekookt eitje krijgen en er liggen verschillende broodjes en beleg. Vandaag gaan we eerst naar de bijeen ...

Lees verder

Reageren