Een oeroude wandeling door Yunnan

Verscholen tussen de hoge bergen in het zuiden van China, tussen rivieren, diepe kloven en de meest slaperige dorpjes ter wereld, loopt een eeuwenoude handelsroute die vandaag de dag nog bewandeld kan worden.

 

De Tea Horse Trade Route is een handelsroute waar – de naam zegt het al – al sinds de oudheid gehandeld wordt. De steile berghellingen werden door de Bai-bevolkingsgroep en Tibetanen dagelijks meerdere malen met paarden bepakt met kostbare theebladeren belopen om te voorzien in hun dagelijks brood.

 

Die gedachte overdenkend loop ik misschien wel de mooiste wandeling die ik ooit zal maken. Elke keer als ik langs een nieuwe rotspartij kom, ligt er weer een adembenemend stuk voor me. Diep onder me hoor ik de Jinsha Jiang-rivier door de Tiger Leaping Gorge bulderen en ver boven me zie ik tussen de heldere zonnestralen door besneeuwde bergtoppen liggen. Ik zou willen dat deze wandeling eeuwig duurde.

 

______________________

 

Wil jij deze 2- of 3-daagse wandeling ook maken en onderweg overnachten in de knusse bergdorpjes langs de route in basic guesthouses? Neem dan contact met mij op!


yunnan, tea horse trade route 2-daagse wandeling tiger leaping gorge tiger leaping gorge yunnan, tea horse trade route

Reageren