Een ontdekkingstocht in het mysterieuze Bagan

Bagan, het is een plek die niet veel mensen kennen en wat is dat zonde. Het is namelijk één van de meest sprookjesachtige plekken van Myanmar. Nu ben ik sowieso al overweldigd door al het moois dat Myanmar te bieden heeft,  maar Bagan is bijzonder. Zo word ik al heel vroeg wakker gezongen. Niet door vogels, maar door het gezang uit de tempels.
 

Het zorgt meteen voor een mooi begin van de dag. Omdat ik wel hou van wat avontuur, besluit ik een scooter te huren en Bagan op deze manier te ontdekken. Wat een ervaring! Met de wind in mijn haren stuur ik rustig genietend van het zonnetje over de rustige wegen. Dit is voor mij toch wel het ultieme vakantiegevoel, heerlijk!

 

Rijdend over de zandweggetjes vang ik af en toe, tussen al het groen van de vele bomen, een glimp op van de tempels. Stuk voor stuk zijn ze prachtig om te zien. Ik parkeer de scooter bij één van de tempels, ik weet niet waarom maar hier wil ik graag even naar binnen. Ik glimlach. Bij de ingang van de tempels staan alle schoenen en slippers netjes op een rij. Ik blijf dat toch een mooie gezicht vinden. Ik zet mijn slippers er netjes naast en loop naar binnen. Het eerste wat ik zie zijn biddende monniken. Precies dit beeld, is wat ik van Myanmar voor ogen had. Het zou zo op een foto in een reisblad kunnen. Ik loop verder en kom langs prachtig gouden boeddha's. In deze tempel zijn er enorm veel gouden beelden. Het ziet er allemaal zo kunstig uit, wat een werk moet het geweest zijn om dit te maken! Vol verwondering zeg ik de monniken gedag en stap weer op mijn scooter, de volgende tempel tegemoet.

 


Reageren