Een reis door de tuin van Engeland

Het zuidoosten van Engeland wordt ook wel de Tuin van Engeland genoemd.

In de mooie heuvels ten zuiden van Londen bouwde de adel haar kastelen en landhuizen met vaak prachtige tuinen. Maar behalve deze kastelen en tuinen vind je in dit deel van Engeland ook de geschiedenis van de burgeroorlog bij Hastings, er zijn gezellig badplaatsen zoals Brighton en kun je prachtige autoritten maken langs kleine dorpjes met vakwerkhuizen in het mondaine Cotswalds, waar veel beroemdheden een huis hebben.

 

Dit gebied is ideaal te ontdekken met de overtochten van Stena Line. Deze moderne super ferrys zijn de grootste ter wereld en varen twee keer per dag in slechts 6,5 uur van Hoek van Holland naar Harwich.  Er is een dagafvaart en een nachtafvaart. Aan boord zijn twee restaurants (a la carte en buffet), een bioscoop en een bar aanwezig. Voor de kinderen is er een speelhoek, welke vooral voor de dag afvaarten erg in trek is en er is gratis Wifi aanwezig.

 

Harwich is een kleine historische stad. Door de ligging is het altijd al een belangrijke haven geweest en veel van de historische gebouwen herinneren daar nog aan, zoals de twee vuurtorens. Maar ook de oudste nog steeds in gebruik zijnde bioscoop van Groot Brittannië, Electric Palace, vind je in Harwich.

 

Vanuit Harwich rijd je zo de streek Essex in. Deze streek heeft vele fiets-en wandelmogelijkheden. Er zijn verschillende prachtige routes door het mooie glooiende landschap. Verder zijn er leuke kleine marktstadjes en pittoreske dorpen met vakwerkhuizen, zoals het stadje Dedham met zijn 15e eeuwse kerk St. Mary's. Hier kun je een stop maken in knusse 16e eeuwse Tea Room Essex Rose Tea House voor een heerlijke high tea.

 

Een grotere stad is Cambridge. Zeer bekend vanwege zijn universiteit, één van de oudste ter wereld, waarvan je vers ...

Lees verder

Reageren