Een weerzien met Bali

Na een rechtstreekse vlucht naar Jakarta van 14 uur en een binnenlandse vlucht van 2 uur met Garuda, aangekomen op Denpasar, luchthaven van Bali. 
 

Ter plaatse een visum gekocht voor €20 of $25,- Paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn, na aankomst in Indonesië. Pinnen kan op de luchthaven, de Indonesische rupiah, 1 miljoen rupiah is ongeveer €70,-  Geen verloopstekker nodig voor Indonesie.

Daar opgewacht door een Nederlands sprekende gids die ons naar het eerste hotel heeft gebracht.
 

Patra Jasa Bali Resort & Villa's in Kuta ligt naast de luchthaven, er is geen geluidsoverlast van vliegtuigen.  Het is een mooi hotel met geweldige tuinen, een fijn zwembad.  Aan het strand, maar vanwege de sterke stroming kan je daar niet overal in de zee zwemmen. Er zijn af en toe plekken op het strand waar het wel kan, deze zijn met gele vlaggen aangegeven. Heel geschikt om er te surfen.  Het hotel ligt net buiten het centrum van Kuta, met een taxi naar het centrum kost ongeveer 1,5 euro. In de lobby en op de kamers is er gratis wifi. De mooie kamers zijn vrij ruim, netjes, schoon en liggen in verschillende gebouwtjes.
 

Kuta: het bruisende hart van Bali, is een toeristische, levendige plaats met veel hotels, winkels, bars en restaurants. Ook prachtig zijn de witte stranden, surfgolven en de zonsondergang van Kuta. 
 

De volgende dag met een busje met gids van Kuta naar Ubud gereden. Kamandalu Resort & Spa is een schitterend hotel tussen de rijstvelden gelegen. Centrum is te bereiken met een gratis shuttle of taxi voor ongeveer 2 euro. Het hotel heeft een Balinese stijl, veel trappetjes en bruggen, met houten poorten, daarachter een mooie binnentuin naar de hotelkamer. De kamers zijn prachtig ingericht, van alle gemakken voorzien ...

Lees verder

Reageren