Een weerzien met Mallorca

Ruim 10 jaar geleden ben ik al eens op Mallorca geweest dus werd het tijd voor een nieuwe kennismaking met het eiland.
 

Na een vlucht van ruim 2 uur komen wij aan op Mallorca, de koffers zijn vrij snel op de bagageband en vervolgens gaan we naar de transferbus. Als wij buiten komen regent het. Helaas, maar de voorspellingen voor de komende dagen zijn goed dus we wachten af. Bij aankomst in hotel Riu Bravo checken wij in en gaan lunchen in het hotel. Verrassend voor ons is dat er veel Engelse en Duitse ouderen zijn, dit schijnt voornamelijk in het voor en naseizoen het geval te zijn.


Na de lunch stappen wij de bus weer in. Op naar het pittoreske Valldemossa, dit is één van de mooiste en best behouden gebleven plaatsen van Mallorca. Het is o.a. bekend vanwege het verblijf van Chopin. Bij het Kartuizerklooster bevindt zich een borstbeeld van deze beroemde componist. Het verhaal gaat dat als je de neus streelt je zult ontwikkelen tot een talentvol pianist.


Hierna vervolgen wij onze weg en maken nog een kleine fotostop bij Son Maroig. Aangekomen bij Puerto de Soller maken wij eerst een wandeling door het plaatsje. Leuk is het ook om hier op de tram te stappen die Soller met de haven verbindt. Aan het einde van de middag gaan wij terug naar Playa de Palma voor ons diner en blijven deze avond in het hotel.


De 2e dag staan een aantal hotelbezoeken met de fiets op het programma. Fietsen is een uitstekende manier om de plaats te verkennen en er loopt zelfs een fietspad naar Palma. Wij hebben van El Arenal naar Ca'n Pastilla gefietst. Wat heerlijk zo in het zonnetje langs de boulevard. Na onze fietsen weer ingeleverd te hebben maken wij ons klaar voor het diner in een lokaal restaurant. Na een uitstekende maaltijd is er nog de mogelijkheid om het nachtleven van Playa de Palma te verkennen, op naar de Biergarten.


De 3e dag checken wij uit en vervolgen ...

Lees verder

Reageren