Egypte: Luxor, Hurghada en Sahl Hasheesh

Ik heb een reis gemaakt naar het prachtige Egypte! Het land met zijn rijke cultuur, prachtige onderwaterwereld en schitterende stranden. Tijdens deze 5-daagse reis maak ik kennis met de stad Luxor en de badplaatsen Hurghada en Sahl Hasheesh.

De reis begint in Luxor, een stad vol bezienswaardigheden zoals de tempels van Karnak en de Vallei der Koningen. Nadat we aangekomen zijn op de luchthaven van Luxor en het visum in ons paspoort hebben gekregen gaan wij op weg naar ons eerste overnachtingshotel. Wij verblijven twee nachten in hotel Maritim Jolie Ville Luxor, dit 5* hotel is gelegen op Kings eiland nabij Luxor. Het resort is ruim opgezet met prachtige tuinen waar je mooie wandelingen langs de Nijl kunt maken. De kamers zijn groot en van alle gemakken voorzien.

‘s Avonds bezoeken wij in de haven van Luxor het cruiseschip M/S L’aube du Nil *****. Na het diner krijgen wij een rondleiding over het schip om een goede indruk te krijgen. De hutten zijn ruim, het schip heeft een prachtige lounge en een groot dek met daarop een zwembad en veel zit- en ligplaatsen. Alle facetten om een prachtige cruise over de Nijl te maken zijn aanwezig!

Na een redelijk korte nacht maken we deze tweede dag een dagexcursie naar Luxor. We bezoeken allereerst de Vallei der Koningen, Memnon en het beroemde graf van Toetankhamon. Dit is een prachtig openluchtmuseum waar veel te zien is. Wat tegenvalt zijn de verkopers die je constant aanspreken en graag hun spullen willen verkopen. Let er op dat deze spullen vaak namaak zijn! Een duidelijk “no, thank you” volstaat meestal, maar niet iedere verkoper laat zich zo makkelijk afschepen, houdt hier dus rekening mee.

De lunch wordt genuttigd in het prachtige Steigenberger hotel in Luxor. En wat voor een lunch, we krijgen diverse plaatselijke specialiteiten voorgeschoteld die heerlijk zijn. Absoluut een aanrader om eens te gaan lunchen in dit hotel! Ook wa ...

Lees verder

Reageren