Eilat, een paradijs in de woestijn

Eilat is trendy! Ik ben benieuwd waarom en vlieg rechtstreeks naar het zuidelijkste puntje van Israël. De eerste aanblik is meteen goed; een gezellige boulevard, de mooie hotels en heerlijke stranden geven mij een aangenaam gevoel.
 

Er zijn veel excursie mogelijkheden. We gaan varen met een prachtig oud zeilschip. Als de trossen los gaan begrijp ik al snel waarom Eilat één van de belangrijkste duiklocaties ter wereld is. Door de helderheid van de Rode Zee zien we vanaf het dek de mooiste vissen zwemmen. Als ik later, voorzien van een snorkel, in het warme water spring, voel ik me als één van die vissen..  Weer aan boord worden we tijdens een barbecue begroet door een springende dolfijn!
 

Na die indrukwekkende onderwaterwereld belanden we 's middags in de Negev woestijn. Negev betekent droog, tijdens de jeepsafari begrijpen we waarom dit landschap deze naam heeft gekregen.  Hobbelend over het gesteente zien we prachtige rotsformaties die steeds van kleur veranderen.  De zon gaat inmiddels onder. Al zittend op een rots genieten we van dit schouwspel. De gids heeft traditionele thee voor ons gezet.  Middenin de woestijn met zijn prachtige goudbruine kleuren weet ik opeens waarom Eilat zo trendy is!


Reageren