Eilat: zon, zee en strand

Ik ben naar Eilat in Israël geweest, een heerlijke plek aan de Rode Zee.

Ik kan mij voorstellen dat sommige mensen Israel als een land zien waar je in eerste instantie niet aan zou denken om naartoe op vakantie te gaan. Er doen zich nogal wat verhalen en berichten de ronde waarin het woord onveilig veelvuldig voorkomt. MAAR in Eilat zul je niets merken van eventuele onrusten.

De plaats ligt helemaal in het zuiden van Israël, tegenover de badplaats Aqaba in Jordanië. Het is een heerlijke vakantiebestemming. Wij verbleven in een appartement, net buiten het centrum gelegen. Elke avond wandelden we in ongeveer 5 minuutjes naar de boulevard met vele terrasjes, restaurants en marktkraampjes. Dit was goed te doen en zeer veilig!
Het eten was goed en gevarieerd, niet veel duurder dan in Nederland. Het ligt er natuurlijk wel aan welk restaurant je uitkiest.  Helemaal aan het einde van de boulevard zit een erg leuk cafe, The Three Monkeys, met veel live muziek. Feest voor jong en oud!

Excursies
Wij maakten regelmatig een excursie. Het mooist vond ik het duiken met de dolfijnen, en het meest hilarisch de kamelentocht door de woestijn. Je wordt alleen bovenop een kameel gezet en dan maar hopen dat hij de weg goed weet… Natuurlijk was er wel een gids mee…;-)

Tips
Onderstaande belevenissen zijn echte aanraders!

  • Zwemmen of duiken met dolfijnen bij Dolphin Reef
  • Parasailen op de Rode Zee
  • Kamelentocht door de woestijn
  • Underwater Observatory Marine Park, met alle informatie over De Rode Zee en de mooie gekleurde vissen, haaien en schildpadden. Een erg mooi opgezet park.
  • Betaal nooit teveel in een taxi, spreek van tevoren een prijs af.
  • Kijk goed uit met oversteken, de mensen rijden erg hard en onoplettend.
  • Appartement/hotel Nova Like; netjes, schoon ...

    Lees verder

Reacties

tirss2005

ik ga met mijn hele familie ook naar eilat ik heb er echt heel veel zin in fijn om te horen dat andere mensen zo enthousiast zijn

Reageren