Eilat herontdekt!

Terug van weggeweest als winterzonbestemming is Eilat, Israel. Jaren geleden een enorm populaire bestemming, wat door een onrustige periode in het land een tijd van het programma is verdwenen. Maar nu de rust is wedergekeerd trekt Eilat toch weer aan en terecht! 

 

Het hele jaar door een aangenaam klimaat met veel zon en weinig neerslag, prachtig helder zee met aangename temperatuur. Heerlijk om in te snorkelen of te duiken en te genieten van 1 van de mooiste koraalriffen ter wereld.  Over de mooi aangelegde boulevards kun je heerlijk slenteren langs de jachthavens, hippe winkels (tax free!) en daarna neerstrijken op 1 van de vele terrasjes of gezellige restaurants.

 

Ook voor de avontuurlijke reiziger heeft Eilat veel te bieden. Binnen enkele kilometers van de badplaats begint de Negev woestijn, waar je kunt rondrijden op een kameel of jeep. Het adembenemende Timna Park met prachtige rotspartijen en canyons is ook zeker een bezoekje waard. Daarnaast rijd je vanuit Eilat zo de grens over naar Jordanië, waar je zeker een bezoek moet brengen aan Petra!

 

Eilat is naast een leuke badplaats voor een zonvakantie ook een goed start of eindpunt voor een rondreis door Israël. Door de rechtstreekse vluchten van Transavia is het mogelijk om Tel Aviv en Eilat te combineren en de tussengelegen historisch en culturele plaatsen te bezoeken. Denk hierbij aan Jeruzalem, de Dode Zee, meer van Galilea, Bethlehem en Nazaret. Israel is een land met vele gezichten en biedt voor ieder wat wils in 1 reis!

 

 


Reageren