Eindelijk naar Costa Rica

Na jaren plannen, routes bepalen en sparen is het dan eindelijk zo ver, we gaan naar Costa Rica! De 10 uur durende vlucht naar Panama gaat met alle films en series bijzonder snel en de overstap gaat zonder moeilijkheden. We reizen door naar San José, waar we 's avonds laat aankomen. We besluiten morgen de auto op te halen, eerst maar even een nachtje bijkomen. San José is een hectische stad waar eigenlijk niet heel veel te doen is, daarom halen we 's ochtends onze monster auto (zo groot) en rijden we door naar Manuel Antonio.

Rijden in Costa Rica is heel goed te doen. Je hebt wel echt een GPS systeem nodig, want bewegwijzering is er bijna niet. Ook zijn niet alle wegen even goed verlicht, vandaar dat 's avonds rijden niet wordt aangeraden. Sommige wegen (vooral de weg naar Monteverde) zijn heel slecht, soms ben je daardoor ontzettend lang onderweg, houdt hier rekening mee!
De natuur die we onderweg al tegenkomen is overweldigend. Overal mooie vogels, grote straten, leuke stadjes en leuke eettentjes. We besluiten in Orotina wat te gaan eten. Wij dachten dat Orotina een grote stad zou zijn, omdat het overal groots wordt aangegeven maar het is heel erg klein. Er is één grote straat waar de winkels meer weg hebben van straatcontainers. We gaan naar een leuk uitziend restaurantje en genieten van een heerlijke lunch.

Over de goed aangelegde tolwegen rijden we naar Manuel Antonio. Voor de kleine badplaats ligt de plaats Quepos, je kunt hier heerlijk eten, er is een kerkje en het doet aan als een echte stad. Manuel Antonio zelf is klein. Eén straat met diverse toeristen winkeltjes en de ingang tot het nationale park. Op het strand doet de bevolking z'n dagelijkse ding (alles is heel relaxed) en iedereen is vriendelijk. Ons verblijf in Manuel Antonio is werkelijk geweldig! Het hotel ligt midden in de jungle, met uitzicht op de oceaan en het strand. We verblijven hier drie dagen, geniet ...

Lees verder

Reageren