Eten in een sterrenrestaurant

We zijn op zoek naar een bekend Dim Sum restaurant en proberen ons in Shanghai verstaanbaar te maken.  Dim Sum zijn kleine deegbolletjes met vlees of vis en bouillon. Typisch Aziatisch en wij willen dit hier proberen.  Niemand begrijpt ons en na eindeloos proberen geven we de hoop op. We nestelen ons in een grote stoel in de lobby van een hotel.  Daar komt een verlegen serveerster onze drankjes brengen. We proberen het nog één keer en het lukt! 

Ze begrijpt ons, alleen is het bedoelde restaurant helaas gesloten. De Chinese vrouw heeft wél een andere tip. Ze snelt weg richting een computer om een Chinese beschrijving uit te printen. Behulpzaam zijn ze hier zeker wel. Na veel bedankjes lopen we het bruisende Shanghai in en gaan we op zoek naar het restaurant.

We komen terecht in het oude deel van de stad waar prachtig Chinese gebouwen staan.
In één van de gebouwen vinden we uiteindelijk het restaurant. We worden naar onze tafel gebracht en kijken elkaar aan. Was dit nou het restaurant dat we móesten zien? De muren zitten vol barsten, we ontdekken schimmel op het plafond, er is geen muziek en we zijn zo ongeveer de enige in het restaurant.  Twijfelend bestellen we wat eten en zoals zo vaak in dit soort shabby restaurants is het eten er fantastisch.  Borden vol Dim Sum en noodles krijgen we. We blijven eten, zo lekker.
Met een glimlach en volle buiken verwonderen we ons over dit restaurant.

Hoe kan het toch dat sommige restaurants er zo ongezellig uit zien en dan wel heerlijk eten maken.
Het is een raadsel dat we deze reis nog veel tegen zullen komen. We staan met moeite op, betalen en lopen naar de uitgang waar een grote banner staat. Wat blijkt, we hebben zojuist gegeten in een sterrenrestaurant.


Reageren