Featherbed Nature Reserve Eco wandeling

Ik rij al een aantal dagen in de camper en loop weinig wat ik jammer vind. Ik heb daarom zin om even de benen te strekken en lekker te wandelen. Ik heb vernomen dat de wandeling op het Featherbed erg mooi is dus dat wil ik graag met eigen ogen gaan bekijken. Om 07.30uur vertrekt de transfer vanaf de camping naar de haven van Knysna.
 

Daar vertrekt de ferry die mij over de Knysna lagune naar de Featherbed Nature Reserve brengt.

De kapitein verteld onderweg over de bedreigde Knysna Seahorse, het meest bedreigde zeepaardje ter wereld.

 

Na een prachtige en frisse tocht per ferry van ongeveer 25 minuten komt de boot aan bij de steiger van het restaurant op het westelijk deel van de Heads. Met een soort safari treintje worden we naar boven gereden. We stoppen tijdens de rit om foto’s te maken van het fantastische uitzicht over Knysna. Het is vandaag bewolkt wat erg jammer is. Ik maak graag foto’s en die worden toch een stuk minder mooi dan op een zonnige dag.
 

De wandeling is 2.2 km. Een korte wandeling bergafwaarts met natuurpaden bestaande uit zand, losse stenen en natuurlijke trappen. Gelukkig heb ik mijn goede wandelschoenen aan getrokken.

 

Ik loop via een mooi pad langs de kust door fijnbos. Er waait een verkoelend briesje en het ruikt hier heerlijk fris naar bloemen. De verhalen zijn waar het is echt een mooie wandeling. Ik zie de Knysna heads nu vanaf een hele andere kant. Links de lagune rechts de ruige zee. Het ene uitkijkpunt is nog mooier dan het andere. Het uitzicht op de heads, de lagune van Knysna, de zee die tegen de kliffen aan botst en opspat en de mooie bloemen zorgen voor genoeg kodak momentjes.

 

Knysna is bekend om zijn mooie lagune en de Knysna Heads. In de lagune komt het water van 5 riviertjes uit de omliggende Outeniqua Mountains samen met de Indische Oceaan. Op de scheiding met de oceaan vindt u de&nb ...

Lees verder

Reageren