Fietsen in Stanley Park

Dankzij mijn jetlag ben ik deze ochtend extra vroeg ben opgestaan om al het moois in Vancouver te ontdekken. Na een bezoek aan de drukke stad heb ik behoefte om de stad te ontvluchten. Het komt dus goed uit dat er voor deze middag een fietstocht in Stanley Park op mijn planning staat.

 

Het zonnetje schijnt en het is de ideale temperatuur om vandaag dit park te fiets te verkennen. Ik zie overal in het park al toeristen fietsen en vraag de weg naar het dichtstbijzijnde verhuurstation. Er wordt een hippe fiets voor mij uitgezocht met een prachtige bijpassende rode helm. Ik vraag nog als ervaren fietser in Nederland of dit echt nodig is, maar een helm is toch echt verplicht in Canada.

 

Ik besluit de 8,8 kilometer lange Stanley Park Seawall route af te leggen. Een breed  fietspad langs het blauwe water leidt mij het park rond. Gelukkig is het een eenrichtingsverkeer pad, want ik merk dat niet elke toerist ervaring heeft met fietsen (misschien komt de helm voor hen toch wel goed van pas). Ik vervolg mijn route en stop voor een bezoek aan de bekendste attractie van Stanley Park: Brockton Point. Hier is een verzameling van replica totempalen te zien die je niet mag missen. Tussen al het groen zie ik ook nog dat Stanley Park een Aquarium heeft, je hoeft je hier echt geen moment te vervelen!

 

Ik stap weer op mijn fiets en geniet van de rust om mij heen. Aan de linkerkant zie ik prachtige natuur en aan mijn rechterkant zie ik een watervliegtuigje opstijgen. Wat zullen de inzittenden een mooi uitzicht hebben, het brengt mij gelijk op ideeën voor de volgende dag!

 

Ik kom onderweg een strandje tegen waar ik besluit even pauze te nemen. Ik zie zelfs hele enthousiaste mensen in zwemkleding, kun je nagaan hoe heerlijk het hier in de zomer zal zijn! Vanaf het strand zie in de verte de Lions Gate Bridge, de brug waar ik gister nog met de camper  over heen gereden b ...

Lees verder

Reageren