Fietstour door Central Park

Na een stevig ontbijt gaan we op weg naar de fietsverhuur. We gaan fietsen door Central Park. Central Park is het grote stadspark, gelegen op het eiland Manhattan, het park is ruim 3 km².

 

Onze gidsen zijn 2 heren, Dan en Bob. Bob is oud basketball trainer, een echte New Yorker en zit vol mooie verhalen. Dan voegt de komische noot toe en vertelt veel over de geschiedenis van New York en over de diverse films en series die in Central Park worden opgenomen. We fietsen ongeveer 2, 5 uur door het park en maken diverse stops, waar we keer op keer uitleg krijgen. De ene keer gaat het over de bomen in het park, de beelden die er staan, de andere keer over de beroemdheden die aan de rand van het park wonen.
 

De tour brengt ons langs het appartement waar John Lennon en Yoko Ono woonden (zij woont er nog steeds!), het Strawberry Fields, een gedeelte van het park dat is opgedragen aan John Lennon, The Boathouse Cafe, uit de film, “When Harry met Sally” en de locaties waar Ghost Busters is opgenomen.

Ook zien we het appartement van Lady Gaga en nog vele andere beroemde Amerikanen.

 

Het park is enorm druk met hardlopers en fietsers. De New Yorkers komen hier graag, omdat de meeste inwoners geen tuin of balkon hebben. Het park biedt een oase van groen, rust, maar ook voldoende vertier. Fietsen was top!


Reageren