Florida, Orlando tot Miami

Samen met mijn vrouw ben ik recentelijk voor de tweede maal naar Florida gegaan. We herinneren ons Florida als een erg druk en weinig origineel deel van de USA. Maar wat hebben we de vorige keer zitten slapen en hoe hebben we de juiste herinneringen kunnen verdrukken…

ArkeFly naar Orlando
We arriveerden op een kleine luchthaven vlakbij Orlando waar je in ‘no time’ door de zeer vriendelijke douane was ‘ingeklaard’. Het vervoer stond al klaar en binnen een uur zaten we in ons prachtige hotel net buiten de drukte van Orlando. De pretparken hebben we alleen ’s avonds bezocht want dan is het helemaal niet druk meer. Overdag, hoewel het eigenlijk te warm was, hebben we een paar rondjes gegolft.

St. Pete Beach
Na enkele dagen gingen we door naar de Caribische Zee kust. Eerst bezochten we St Pete Beach wat een klein centrum en een mooi strand heeft. De mensen zijn ontzettend aardig daar, of het nu toeristen waren of de inwoners zelf, allemaal hadden ze een opgeruimd humeur.

Sarasota en Ft Myers Beach
Na een nachtje zijn wij doorgereden naar Sarasota en vervolgens naar Ft Myers Beach waar we geweldig werden ontvangen in het Outrigger Beach Resort. De grote kamer met zeezicht was helemaal geweldig! Het hotel ligt aan het breedste stuk strand van heel Ft Myers Beach. Het ‘centrum’ is wel wat ver weg maar voor een perfecte en zeer betaalbare maaltijd kun je uitstekend terecht in Charley’s Boathouse Grill, wat aan de overkant van het hotel gelegen is.

Everglades
Via Naples (waar we op de oude pier met een beker Starbucks even hebben zitten kijken naar de surfers) reden we naar Everglades City om een boottocht bij Captain Doug’s te maken over de . Heel indrukwekkend, diverse krokodillen hebben we gezien! Een wasbeer en een pelikaan kwamen een tijdje meevaren ...

Lees verder

Reageren