Gambia, een unieke ontmoeting met Afrika

Mijn naam is Linda de Vries en ik ben op studiereis geweest naar Gambia! Voor mij is dit de eerste keer naar Afrika, dus deze reis was voor mij een nieuwe/verrassende ervaring.
Hieronder mijn reiservaring. Op deze manier geef ik een indruk over wat voor moois Gambia te bieden heeft.
 

Na een vlucht van ca. 6 uur komen we aan op de luchthaven Banjul in Gambia. Na aankomst werden we zeer enthousiast opgewacht door de reisleider van onze trip, genaamd Baba.
Na een korte transfer van ca. 20 minuten kwamen we aan in onze overnachtingshotel het Sheraton Brufut hotel. Dit hotel is een echte aanrader voor rustzoekers die van luxe houden. In/om het hotel zijn verder geen activiteiten, per taxi is het centrum van Kololi goed te bereiken.


Kololi

Kololi is DE badplaats van Gambia, diverse restaurants en barretjes zijn hier te vinden. Korte maar duidelijke omschrijving van Kololi is; een straat met tal van restaurants en bars. Veel toeristen en lokale bevolking is hier te vinden, goed om aan te geven is dat het hier veilig is, je kunt hier op je gemak genieten van de overheerlijke restaurants. Naast de restaurants en bars zijn er een aantal kleine toeristenwinkeltjes. Een bezoek aan deze plaats is zeker de moeite waard.


Kotu

Naast Kololi is de badplaats Kotu ook populair. De badplaats Kotu loopt langzaam over in het dorpje Fajara. Centraal staat het mooie brede zandstrand waaraan zich de meeste hotels bevinden. Verder vindt u hier gezellige restaurants, waarvan enkele naast een goede keuken ook regelmatig muzikaal vertier bieden.

Het programma van de studiereis sprak me erg aan. We hebben diverse activiteiten ondernomen. Hieronder een korte samenvatting.


Op de tweede dag in Gambia hebben we een bezoek gebracht aan de markt van Serrekunda en de Batik& ...

Lees verder

Reacties

Patrick kuik

Hallo linda. Lees net je prachtige verslag. Ik ga over 2 weken met mijn vrouw naar senegambia beach hotel. Wij willen spullen meenemen voor schoolkinderen. Hoe regelen we dat daar en mogen we zomaar alles meenemen? Waar is er de meeste behoefte aan? Hoop dat ik antwoord van je krijg. Mvg. Fam. Kuik

Reageren