Gambia: een andere wereld

Gambia is een afwisselend vakantieland met voor ieder wat wils! Er zijn prachtige hotels gelegen aan mooie stranden. Het achterland biedt cultuur in een mooie natuur. Het land is een paradijs voor de vogelliefhebber, er zijn meer dan 530 verschillende soorten te spotten! Engels is de spreektaal tussen de verschillende stammen, dus je kunt er als toerist eenvoudig communiceren met de bevolking. Deze unieke eigenschappen van Gambia heb ik tijdens mijn studiereis mogen ervaren.

 

De onrust rondom het ebola-virus was groot voor ons vertrek. Maar in Gambia is géén ebola geconstateerd en belangrijk is dat de autoriteiten maatregelen hebben getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Gambia verdient het om bezocht te worden. Het was schrijnend om te zien dat toch veel toeristen wegblijven door deze onterechte angst voor ebola.

 

Na een zes uur durende vlucht met Arke Fly, arriveerden we op de luchthaven van Banjul. De afhandeling van de bagage en de paspoortcontrole verliepen voorspoedig. De transfer was slechts vijftien kilometer want we verbleven in het Senegambia Beach hotel direct aan het strand en in het centrum van Kololi.

 

Kololi is hét toeristische centrum van Gambia. Op de strip bevinden zich winkeltjes en marktkraampjes. Er is een uitgebreide keus van restaurants, waar je heerlijk kunt dineren voor een zeer aantrekkelijke prijs. Ook is er een discotheek en zijn er enkele nachtclubs. We zijn natuurlijk wel in Afrika waar de levensstandaard niet hoog is. Verwacht dus geen design shops en luxe restaurants, maar geniet van de relaxte sfeer en de vriendelijke bevolking!

 

Gambia biedt een uitgebreid aanbod van excursiemogelijkheden. Tijdens ons programma hebben wij de volgende excursies gedaan:

 

South Gambia Adventure:

We reden in trucks naar het zuiden van het land om het echte Gam ...

Lees verder

Reageren