Game of Thrones

Reizen spreekt tot de verbeelding. Je hebt er een bepaald gevoel bij en je vraagt je af of de fantasie erbij werkelijkheid is. Je kunt niet wachten tot je op reis mag. Toch? Waar ik momenteel ook niet op kan wachten is seizoen 8 van Game of Thrones. Daarom ben ik ook zo blij als ik onverwacht op reis ga naar Noord-Ierland. Ik wist helemaal niet dat 80% van Game of Thrones is opgenomen in Noord-Ierland. Westeros here we come!

 

Behoor je tot de 1% van de bevolking die Game of Thrones niet gezien heeft? Game of Thrones gaat over de strijd om de 7 koninkrijken met ridders, kastelen, draken, oorlog, prinsen en prinsessen. Denk bij Westeros aan Europa van vroeger. In het Noorden van Westeros heb je Winterfell en the Iron Islands. En deze locaties spelen zich dus af in Noord-Ierland.

 

Dus....nu je een beeld hebt neem ik je graag mee naar Westeros. In plaats van op een paard stappen we in een rode Fiat 500. Noord-Ierland is niet groot, de wegen zijn kronkelig en smal en verfraaid door stenen dammetjes, verlaten huisjes en grazende schaapjes. Ik snap heel goed dat je hier een serie uit de Middeleeuwen wilt opnemen.

 

We pakken de kustweg richting het Noorden, de Causeway Coastal Route.Ons programma geeft met 'GoT' netjes aan wanneer we een Game of Thrones filmlocatie zullen bezoeken of passeren. Het leuke hier aan is dat je je een voorstelling gaat maken en dan in werkelijkheid mag zien of het klopt.Onze eerste 'GoT' is the 'Caves of Cushendun' In deze grote is de scene opgenomen dat de rode priesteres Melisandre bevalt van een schaduw die later Renly Baratheon vermoordt.....Als je denkt 'waar heeft ze het over?', google maar even!

 

Onze volgende GoT topper zijn the 'Dark Hedges'. Deze bomen vormden het decor van de 'Kingsroad' naar King's Landing. King's Landing is de troon van de 7 Koninkrijken. De weg is gelukkig ...

Lees verder

Reageren