Gardameer: Een ideale vakantie

Ik ben Linda Wijnstra en heb samen met mijn man en 2 zoons genoten van onze vakantie in Italië aan het Gardameer.

Per auto vertrokken we richting Ebbs (Oostenrijk) voor een overnachting, waar we aan het eind van de middag aankwamen. Na een lekker diner, een goede nachtrust en een goed ontbijt waren we klaar voor het vervolg van onze reis richting Italië. Aan het begin van de middag kwamen we aan op Camping Garda Village even buiten Sirmione. Wij verbleven in een 3-kamer Stacaravan, redelijk centraal op de camping.

Garda Village is een groots opgezet bungalowpark met een oppervlakte van 16 ha, waarvan 12 ha groenvoorziening/tuin. De camping ligt heel rustig in de baai van Sirmione, direct aan het Gardameer met een privé-strand. De camping ligt ca. 600 meter van Sirmione-Colombare (hier bevinden zich de winkels) en ca. 3,5 km. van het historisch Centrum. Er is een groot zwembadcomplex (badmuts verplicht) met een openluchtzwembad (24 x 15m) met een ondiep gedeelte wat langzaam afloopt, onderwatermassage en wildwaterkreek voor volwassenen en kinderen. Groot zwembadterras me ligstoelen en parasols. De camping heeft in totaal 384 plaatsen met stacaravans en geschakelde bungalows, deze liggen verspreid over 16 ha. Terrein, met veel groen.

Sirmione

Deze, autovrije, toeristische plaats is gebouwd rond het imposante kasteel (Rocca Scaligero) een voorbeeld van de 15e-eeuwse Italiaanse bouwkunst. Op de uiterste punt van het schiereiland staan nog enkele Romeinse ruïnes. Het stadje heeft ook een klein haventje, waar talloze kleine sloepjes aangemeerd liggen waarmee men een tochtje op het Gardameer kan maken. Er is één hoofdstraat die leidt naar het hoogste punt van Sirmione, vanwaar men het Gardameer kan aanschouwen. Sirmione is een erg leuk stadje om doorheen te wandelen, op een van de terrassen te genieten of een heerlijk, écht Italiaans ijsje te eten. D ...

Lees verder

Reageren