Graz

Het is half 12 als we landen op één van de kleinste luchthavens die ik ooit gezien heb, die van Graz.

We worden welkom geheten door Carina en Gerhard en ondanks het vroege tijdstip wordt veelvuldig geproost  met een glas bubbels. 'Viel Spass' wordt ons toegewenst, dat gaat wel lukken denk ik.

We rijden in een half uurtje naar ons hotel in het centrum van Graz en beginnen aan de stadswandeling. De Schlossberg torent boven ons uit als we de stad inlopen. De sfeer in de stad is bij de eerste aanblik al heel ontspannen. 
 

We wandelen over de kasseien langs gezellige pleinen. Het is warm dus de terrassen zitten vol en er zijn lange rijen  voor dé ijswinkel op de Sporgasse. Een straat waar je overigens nog vele andere leuke winkels en boetiekjes kunt vinden. De Hauptplatz kenmerkt zich door een groot standbeeld en het Raadhuis waar vele leuke straten op uitkomen. Zo vind je bijvoorbeeld het hippe dakterras 'Freiblick' in één van deze straten, maar kun je ook doorlopen naar de Mehlplatz waar veel Italiaanse restaurants zijn. Het is zondag dus vrij rustig. Mensen genieten van de zon en af en toe rijdt er een tram voorbij, die trouwens gratis is in de binnenstad.

 

Naast alle oude elementen in de stad vind je ook veel kunst. Zo is het Kunsthaus met zijn bijzondere architectonische ontwerp niet te missen, maar zie je overal kunstzinnige uitingen. 's Middags brengen we een bezoek aan het Kunsthaus. Een gebouw dat voor veel reuring bij de inwoners van de stad heeft gezorgd. Men vond het lelijk en wilden het niet in hun mooie stad, maar inmiddels is het niet meer weg te denken en is men trots op dit stukje cultuur. We slapen in hotel Wiesler, een modern hotel aan de rivier. De volgende dag klimmen we eerst de Schlossberg op met onze gids en kijken we uit over de ...

Lees verder

Reageren