Hakuna Matata in Kenia

Na een lange maar relaxte vlucht met KLM zijn we dan eindelijk aangekomen in het warme Kenia. Op het vliegveld moest ik een visum regelen, wat betekent: ruim een uur in een lange rij. De taxi stond bij de aankomsthal klaar om mij naar het hotel te brengen. De chauffeur had bekende Engelse muziek aan, dat was meezingen geblazen. Wat is het verkeer in Nairobi chaotisch! Iedereen rijdt door elkaar en toetert. Na het inchecken nog even genoten van de geluiden van de stad op mijn balkon, ik ben in Kenia!

Op deze 2e dag zou ik de groep gaan ontmoeten waar ik mee zou gaan reizen. Samen met twee Australische reisgenoten zijn we met een taxi de stad Nairobi ingegaan om deze te verkennen. We bezochten het nationale museum met de heerlijk rustige botanische tuin. De marktkoopmannen daarna waren erg blij om ons te zien, we moesten alles bekijken en vooral veel kopen. De souvenirs die zij ons lieten zien waren van een levensgrote houten giraffen, tot kleine armbandjes.

De taxichauffeur die ons ‘s morgens had gebracht, haalde ons aan het einde van de middag ook weer op. Het is ook voordelig en verstandig om je taxichauffeur voor een hele dag te behouden. Na een drankje en een duik in het zwembad, was het tijd voor de groupmeeting. Hier ontmoeten we de groep die meegaat op safari. Het is een leuk gezelschap, van jong tot oud en uit alle hoeken van de wereld. Na het avondeten zijn we vroeg gaan slapen, want we gaan om half 6 op safari!

Vanmorgen vroeg ontbeten met de groep en genoten van waarschijnlijk een laatste fatsoenlijke douche, we gaan kamperen in het wild! De kok en de chauffeur van onze truck werden voorgesteld en daar gingen we, op naar Lake Naguru. Onderweg stopten we bij het Childrens Hope weeshuis. Wat ontzettend indrukwekkend om al deze kinderen te zien dansen en lachen, terwijl ze zo weinig hebben. We hadden allemaal wat speelgoed mee, wat waren ze blij. Na dit bezoek kwamen we aan in ons kamp. Het opzett ...

Lees verder

Reageren