Haute cuisine in Bariloche

Bariloche is een combinatie tussen Oostenrijk, Zwitserland en Canada.  De stad ligt in het hart van het Nationale Nahuel Huapipark en aan de oever van het Nahual Huapi Meer. De stad is een belangrijk toeristendoel en is geliefd bij elitefamilies. U vindt er diverse bierbrouwers, chocolade winkels (dulce con leche is heerlijk!), haute cuisine en heel veel natuurpracht. De natuurpracht kunt u met vele outdoor sporten ontdekken.  Zowel winter als zomersporten, net wanneer in het jaar u de plaats bezoekt.  Bariloche ligt in Patagonie en u kunt er 4 seizoenen in 1 dag treffen. WIj treffen;  zon, regen, sneeuw en heel veel wind op 1 dag.  
 

Ik neem u graag mee in een ervaring om niet meer te vergeten. Dit is een diner bij restaurant Cassis in Bariloche.  De chef heeft zijn restaurant aan de oevers van het meer Lake Gutierrez gebouwd en overtreft de kookkunsten zegt onze gids. Wij laten ons verrassen.
 

Het begint met een allervriendelijkst ontvangst, waar wij onder het genot van een prosecco met een vleugje van zijn eigengemaakte smaak en een verzameling van kleine hapjes uit de regio, kunnen genieten van het uitzicht over het meer.
 

De chef komt langs onze tafel om te vragen of wij nog speciale wensen hebben of ons willen laten verrassen. Dat laatste doen wij. Het wordt donker buiten en de kaarsen gaan aan om het nog knusser en gezelliger te maken. De bediening schenkt een wijn uit de regio uit en vertelt het een en ander over de omgeving en wat ze allemaal uit de tuin gebruiken in de keuken. 
 

We krijgen vervolgens een aantal heerlijke gerechten voorgeschoteld; een salade met bloemetjes uit eigen tuin, een zalmforel op de huid gebakken en als afsluiter een trio van diverse chocolade uit de omgeving.
 

Ik geef dit restaurant een 9,5! Heerlijk gegeten. 


Reageren