Het Parijs van Argentinië

Bijna elke reis naar Argentinië begint met een aantal dagen Buenos Aires. Even acclimatiseren en het land van Maxima leren kennen. Buenos Aires wordt regelmatig vergeleken met een Europese hoofdstad. Het gevoel dat ik kreeg ik ook direct dat ik in de stad rond liep. Veel Europese invloeden vind je daar terug.  Het dagelijkse leven speelt zich af op straat door het zachte klimaat. Loop door de kleine steegjes met barretjes en winkels en neem plaatst op een van de vele terrasjes en ga gewoon mensen kijken. Er gebeurt van alles. 
 

Buenos Aires is het land van Máxima, maar ook van de Dwaze Moeders en Eva ‘Evita’ Perón en niet te vergeten de bakermat van de tango.
 

Wat zeker te doen in Buenos Aires?
 

1.    Relaxen in Palermo Park

Wie de stad even wil ontvluchten kan een bootje huren in Palermo Park. In het weekend is dit de plek waar joggers, fietsers en wandelaars elkaar ontmoeten. 

 

2.    Bezoek het graf van Eva Perón

Recoleta is een luxe wijk, maar tevens de naam van de beroemde begraafplaats. Hier liggen veel grootheden uit de Argentijnse geschiedenis begraven. De bekendste is waarschijnlijk Eva Perón, ook wel Evita genoemd in de Spaanstalige landen. 

 

3.    Breng een bezoek aan El Teatro Colón

El Teatro Colón is één van de belangrijkste operahuizen ter wereld. Je kunt zowel een rondleiding krijgen als een concert bezoeken. Voor dat laatste moet je wel ver van te voren reserveren.

 

4.    Voetbalstadion Boca Juniors 

Midden in de wijk La Boca ligt het voetbalstadion van Boca Juniors, de club waar Maradona een paar jaar heeft gespeeld. Ook het ...

Lees verder

Reageren