Het eiland Kos verkennen op een Quad

Normaal gesproken huren wij een auto op onze vakantiebestemming. Zo kunnen we in ons eigen tempo de omgeving  verkennen. Deze keer hebben we besloten om dat niet te doen, we zijn namenlijk op het fiets-eiland Kos! Ons appartement ligt net buiten Kos-stad en direct na aankomst gaan we op zoek naar een fietsverhuurbedrijf.

 

Al snel zijn we beide in het bezit van een charmante fiets (met mandje) en kunnen we ons makkelijk verplaatsen. We fietsen al bellend over het fietspad, soms in gebruik als wandelpad, naar Kos-stad en naar het heerlijke strand in Lambi en Psalidi. Na een paar dagen willen we het eiland verder verkennen en denken we dat dit per fiets iets te zwaar is. We gaan terug naar het verhuurbedrijf en informeren naar de mogelijkheden. Binnen 20 minuten zitten we samen op een rode quad en hebben we een schattig pothelmpje op ons hoofd. Veiligheid voor alles. Na een paar keer in de straat te hebben geoefend gaan we op weg. Achterop de quad lijkt het alsof we heel hard rijden en ik blijf maar gillen als we door een kuil rijden of ingehaald worden door auto's. Gelukkig heeft onze quad voldoende power om de berg op te rijden en komen we veilig aan op onze eerste bestemming, het schattige bergdorpje Zia.

 

We kunnen even lekker onze benen strekken en wandelen door het dorpje naar de watermolen waar we een welkome verse limonade drinken. We slaan wat souvenirs in, kopen een fles raki en stappen weer op onze quad. Nu mag ik rijden en met gevaar voor eigen leven stapt mijn man mopperend achterop. Bij het verlaten van het parkeerterrein geef ik iets te weinig gas, waardoor we bijna niet de weg op kunnen komen, maar na het geven van een dot gas rijden we hard het de rest van het eiland over.


Reageren