Het eiland Mauritius in de Indische Oceaan

Mauritius staat bekend om de honeymoon bestemming met witte stranden, helder blauw water en mooie hotels. Menig huwelijkskoppel reist af naar dit mooie groene eiland meestal in combinatie met een rondreis in Zuid-Afrika. Ik ben afgereisd naar Mauritius om het eiland verder te leren kennen en wat het eiland nog meer te bieden heeft.
 

Vliegen met Air Mauritius

Vanuit Amsterdam kun je tot eind oktober 2019 direct vliegen naar Mauritius met Air Mauritius. Vanaf deze datum stap je over in Parijs of London.  Ik reis in stijl naar Mauritius en mag plaats nemen in de businessclass.   Een relaxte stoel  staat voor mij klaar. De stewardess geeft een heerlijk warm doekje en vraagt gelijk wat ik wil drinken. Ik kies voor een bubbel en neem plaats in mijn stoel voor de komende 12 uur.  Ondertussen ga ik alle knopjes proberen en kom erachter dat mijn stoel bijna volledig in ligstand kan. Wat heerlijk.  We gaan de lucht in op weg naar Mauritius. De reis gaat beginnen.  Ik krijg het menu van de vlucht overhandigd. Ik lees heel wat lekkere keuzes voor het diner en ontbijt. Bij een diner hoort ook een drankje en ook hier is voldoende keuze. Wijntje alstublieft! 

 

Daarna heb ik wat films gekeken en ondertussen ook geslapen.  De piloot geeft aan dat we Mauritius naderen en ik mezelf gereed dien te maken voor de landing. Stiekem een beetje jammer dat de tijd zo snel voorbij is gegaan.

 

De eerste ontmoeting met Mauritius

Op de luchthaven word ik ontvangen door onze lokale agent Sega Tours en krijg een mooie gele bloemenkrans omgehangen. Een warm welkom.  Onderweg naar mijn hotel vertelt de gids alvast wat er allemaal op het programma staat. Heel wat leuks! Elke dag 2 hotels bezoeken en tussendoor excursies maken om mij een totaalbeeld van deze vakantiebestemming te geven.   Ik heb er ...

Lees verder

Reageren