Het mooiste plekje van Dubrovnik

De oude stad Dubrovnik, in het zuidelijkste puntje van Kroatië, is half stad en half fort. De muur en de torens van het fort lijken op te reizen uit het water en de Mediterraanse golven klotsen letterlijk overal tegen de stadsmuren aan. Tenminste, behalve op dit ene 'onontdekte' charmante plekje..

 

Naast de twee geijkte openingen in de stadmuur; het kleine jachthaventje en de 'ingang van de stad' exact aan de andere kant van het oude centrum, is er nóg een opening. Maar om hier te komen moet je wel even goed zoeken...

 

Ik loop over de hoofdstraat met vele souvenirwinkeltjes, langs markten en kerken. Er is muziek, veel restaurants en er staan mensen overal obers op straat tussen de schietgraage toeristen met camera's. Hier wil ik weg... Ik ren bijna. Eerst een trap op. Dan een hoek om. Weer een groep camera's met gympen! Dan nog maar een hoek om. En nog een trap..

 

Ik loop inmiddels rustig, ergens in de uithoeken van het oude stadje. Aan mijn rechterkant zie ik trappetjes die elkaar vrolijk afwisselen naar boven en beneden. Elk trappetje wordt opgevolgd door een voordeur. Aan mijn linkerzijde zijn alleen stenen. Dat moet de stadsmuur zijn.

 

Na genoten te hebben van de rust die ik met veel inspanning heb kunnen vinden zie ik na een paar minuten, opeens weer wat mensen en hoor ik een zachte lounge beats uit een smalle gleuf in de stadsmuur komen. Het klinkt timide, maar wel gezellig, dus ik worstel mezelf door de opening kom tot mijn verbazing uit bij een trapje naar de rotsen die tegen de buitenkant van de stadsmuur aan ligge ...

Lees verder

terras in dubrovnik de mooiste plekjes van kroatie dubrovnik, haven drukke stadsplein van dubrovnik

Reageren