Hip & Happening Kopenhagen

Niet wetend wat ik kon verwachten in de hoofdstad van Denemarken, vloog ik met SAS Airlines in minder dan één uur naar Kopenhagen.

Na aankomst op de luchthaven Kastrup (erg overzichtelijk), gebruikte ik mijn Kopenhagen-card direct voor een transfer per trein. In minder dan 20 minuten stonden we op het Centraal Station.

Leuk detail; de ingang van Tivoli Park, het oudste pretpark van Europa, ligt tegenover het station. Dit leuke park is een bezoek zeker waard, in de avond kun je hier ook leuk eten en daarna de watershow bekijken. Een bezoek aan Tivoli is ook met de Kopenhagen-card, gratis.

 

Ik had vooraf veel gehoord over de hippe en trendy stijl van Kopenhagen. De eerste indruk hiervan, na check in in mijn hotel bevestigde dit. Op vrijdag en zaterdag is een DJ in mijn hotel en kan er dus flink wat geluid zijn, hier moet je dus van houden...


Helaas zat het weer de eerste ochtend niet mee en gingen wij gehuld in poncho’s een rondvaart maken. Tijdens deze tour (met Kopenhagen-card gratis) krijg je een goede indruk van de stad vanaf het water en is een leuke excursie. Je kunt voor een non-stop tour kiezen, maar je kunt ook een hop-on-off tour doen en zo in en uit de boot stappen op plekken waar je wat langer wilt kijken.

 

Op een van de vele terrassen hebben we 's middags in het inmiddels doorgebroken zonnetje koffie genuttigd. Een simpel kopje koffie is bij cafe Norden een traktatie, als het weer mee zit zou ik zeker buiten gaan zitten, cafe Norden bevindt zich praktisch aan de Strogaet, de belangrijkste winkelstraat.

 

Ook de 2e dag was zeer geslaagd. Het is voor iedereen aan te raden om Kopenhagen per fiets te ontdekken. Kopenhagen is bijna geheel autovrij. Wij hebben onder begeleiding van een gids een erg leuke fietstour gemaakt. Deze rit duurde zo'n 4 uur en hierbij heb ...

Lees verder

Reageren