Hip and happening Southbank

Het is een warme, zonnige dag in Londen. Ja, ze bestaan! Ik heb nog een paar uurtjes te overbruggen voor mijn vlucht gaat en ik besluit een wandeling te maken langs de Southbank, de zuidelijke oever van de rivier de Thames. Ik dacht altijd dat dit gebied niet zoveel te bieden had, wat kan een mens zich vergissen!
 

Mijn wandeling begint bij de Tower Bridge en gaat richting het westen. Op het verhoogde terras van HMS Belfast kun je heerlijk zitten met een prachtig uitzicht op de brug. Ook 's avonds is dit erg de moeite waard als de brug helemaal verlicht is.
 

Mijn wandeling gaat langs allerlei leuke restaurants, bars en terrasjes. Bij het terras van het National Theatre, staan zelfs strandstoelen waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Niet zo raar met dit weer! Ik besluit dat dit een mooie plek is om zelf even een verfrissend pintje te drinken. Het bijbehorende café, de House Bar, is heel gezellig en sfeervol ingericht. Aan de tap kan ik kiezen uit meerdere bijzondere biertjes, dus het duurt even voor ik mijn keuze heb gemaakt. Maar met de hulp van het barpersoneel, dat mij een paar biertjes laat proeven, lukt het prima.Genieten!
 

Vlak naast het National Theatre staat het Wahaca restaurant. Een Mexicaans restaurant dat bestaat uit verschillende op elkaar gestapelde zeecontainers met vrolijke kleurtjes. Wat ziet dat er gezellig uit, jammer dat ik geen tijd heb om hier te gaan eten. Onder een overkapping barst het van de graffiti. Dit is het Southbank Skatepark, hier kun je uren kijken naar de skaters die hier hun trucks oefenen.

Nog iets verder stuit ik ineens op een festival terrein. Hier is het Underbelly festival gaande. Dit festival duurt van mei tot en met september. Hier kun je optredens bijwonen van muziekanten, comediens, dansuitvoeringen enzovoorts.

Je kunt gratis het festival terrein op en je komt meteen in een andere wereld. Overal staan grote plastic ...

Lees verder

Reageren