Huis van de Singapore Sling

Na een dag vol sightseeing, eindeloos shoppen en wandelen door Chinatown is het tijd om kennis te maken met de enige echte Singapore Sling!
Na een fantastische rit door de drukke stad worden wij door onze chauffeur afgezet bij Hotel Raffles. Een werkelijk prachtig hotel volledig in koloniale stijl. Je waant je met gemak eeuwen terug. Hier zou ik maar al te graag een nachtje willen verblijven. Misschien de volgende keer...
Ik word door een trotse manager - geheel gekleed in stijl - hartelijk welkom geheten en hij vergezeld me naar de Long Bar. Dit is de plek waar de beroemde cocktail wordt geschonken.

 

De Singapore Sling wordt algemeen beschouwd als de nationale drank van het land. Het werd voor het eerst gemaakt in 1915 en inmiddels een eeuw later wordt het nog steeds over de hele wereld genuttigd.

Ik neem plaats aan de charmante houten tafels en schuif de chique lounge stoel aan. Het interieur is geïnspireerd op basis van het leven van de Maleise op de plantages in 1920. De betegelde vloer is voorzien van prachtige oosterse tapijten, aan alles is gedacht.

 

Na het inzien van de cocktaillijst, ben ik er al snel uit, ik ga voor... precies de Singapore Sling.
Iedereen krijgt bij zijn drankje een zak ongepelde pinda’s, waarvan het afval op de grond mag worden gegooid. Dit is dan ook de enige plaats in Singapore waar ”rommel” is toegestaan.

En echt men heeft niets teveel gezegd, hij smaakt verrukkelijk! Nippend aan mijn wereldberoemde roze cocktail… geniet ik van de omgeving. Wat een reis!


long bar, singapore hotel, singapore boottocht in singapore singapore sling

Reageren