Husky's en het noorderlicht in Lapland

Onlangs heb ik Fins Lapland mogen ontdekken, wat een geweldige bestemming!

Wat maakt een wintervakantie naar Fins Lapland zo uniek? Zijn het de sneeuwscootertochten over de toendra’s en bevroren meren? De huskysafari’s, door sneeuwbedekte bossen? Komt het door het noorderlicht dat hier boven je zweeft? Is dat niet het ultieme winteravontuur? Ook wintersporters komen aan hun trekken. Perfecte sneeuw, uitdagende pistes en honderden kilometers loipes. ’s Avonds kun je heerlijk ontspannen in de sauna of knus voor de openhaard: ook romantiek kan tijdens een vakantie in Finland… en je kunt er rechtstreeks naar toe vliegen! Het is een geweldige bestemming voor de wintersporter die een keer totaal iets anders wil, maar wel kan terugvallen op de pistes. Kortom een echte aanrader!

Je kunt rechtstreeks vliegen naar Kittila, maar ik ben op de heenreis met Finnair via Helsinki gevlogen. Toen ik ging reizen in december was het extreem koud (-35gr), maar al met al viel het me reuze mee. Het is wel koud, maar met alle voorzorgmaatregelen, is het prima. Het is namelijk niet waterkoud zoals het in Nederland kan zijn. De dagen in december zijn qua licht kort, (wij hadden gemiddeld 5 uur daglicht) maar dat mag de pret absoluut niet drukken, want alles is goed verlicht.

Helsinki:
Een hippe en mooie stad die je het beste leert kennen door middel van een citytour. Het culturele leven van Helsinki staat namelijk bekend om haar kwaliteit en veelzijdigheid. Helsinki is uitgeroepen tot design stad van 2012. Het was erg koud voor ons om echt buiten te genieten, maar in de lente en zomer kun je je goed vermaken in deze veelzijdige stad.
Tip: Ontdek Helsinki met de Helsinki card. Met deze kaart heb je recht op vrije toegang tot meer dan 60 musea en bezienswaardigheden, gratis Audio city tour t.w.v. € 25 pp, gratis openbaar vervoer en gratis entree tot het Sea Fortress, de Helsinki Zoo en ...

Lees verder

Reageren