Ibiza en Mallorca

Ik ben op reis geweest naar Mallorca en Ibiza met een groep reisagenten en ik heb een goede indruk gekregen van beide eilanden. Hierbij mijn  verslag van deze twee boeiende eilanden.


Mallorca

Het eiland Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. De Balearen bestaan uit Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en het schiereiland Cabrera. Mallorca is een groen en vrij vlak eiland. Vanwege het vlakke landschap wordt er ook veel gefietst op het eiland. Tevens is het op het gehele eiland zeer schoon en opgeruimd en heerst er een gemoedelijke sfeer. De Mallorcanen zijn zeer vriendelijke en behulpzame mensen. Mallorca heeft voor ieder wat wils, zoals in de onderstaande beschrijving van de plaatsen omschreven wordt.


Cala d'Or

Deze plaats aan de oostkust van Mallorca heeft een gemoedelijke en gezellige sfeer. Er zijn diverse baaien te vinden met een aantal mooie zandstrandjes. In het centrum zijn restaurants, winkels en gezellige terrassen te vinden. Ook mag een bezoek aan de haven niet ontbreken. Hier liggen de mooiste jachten en schepen. Zoals vele plaatsen op Mallorca is ook deze badplaats zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen vanwege de stranden en goede accommodaties.


Playa de Muro en C'an Picafort

Twee kleine badplaatsen met een prachtig langgerekt zandstrand aan de noordkust. Playa de Muro en C'an Picafort behoren tot de baai van Alcudia. Doordat het strand langzaam afloopt in zee zijn deze toeristische plaatsen zeer geschikt voor mensen met kleine kinderen. Tevens zijn de accommodaties aan deze kust zeer kindvriendelijk.


El Arenal, Playa de Palma en C'an Pastilla

Deze 3 badplaatsen liggen in het zuiden van Mallorca. Ook hier weer prachtige langgerekte zandstranden waarbij het strand langzaam in zee afloopt. Achter het strand loopt een mooie boul ...

Lees verder

Reageren