Ierland, The island of memories

Onlangs vertrok ik met Aer Lingus naar Cork in Ierland om een kleine rondreis te maken in het zuid-westen.

Ierland is een prachtig land; mooie glooiende heuvels, vele soorten bomen en planten, rijke cultuur, diverse activiteitsmogelijkheden en ontzettend vriendelijke mensen. Het zuid-westen van Ierland is een uitstekende bestemming voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Je kan hier onder andere paardrijden, fietsen, wandelen, vissen, golfen, en diverse watersportactiviteiten beoefenen. Mocht je een fervent golfer zijn, dan kun je helemaal je hart ophalen in Ierland. De mooiste en oudste golfbanen bevinden zich hier! Tevens kunnen de cultuurliefhebbers ook hun hart ophalen, aangezien er genoeg kleine en grote plaatsen zijn om te bezichtigen.

Blarney

Op ongeveer 30 minuten rijden van Cork vindt men de plaats Blarney, bekend van Blarney Castle. Dit middeleeuwse kasteel dateert uit 1446 en is omringd door prachtige tuinen. Het kasteel herbergt de beroemde ‘Blarney Stone’, een blok blauwsteen dat is ingemetseld in de borstwering van het kasteel. Volgens de legende krijgt iemand die de steen kust ‘the gift of gab’ (de gave van grote welsprekendheid of kunst van het vleien).

Cobh (uitspraak Cofe)

Dit stadje aan de zuid-west kust is de laatste vertrekplaats van de Titanic geweest. Je kan door dit stadje dan ook een rondleiding van een gids krijgen zodat je alles over de Titanic te weten komt.


Kinsale

Een van meest pittoreske stadjes van Ierland. Vele watersportactiviteiten zijn hier lokaal beschikbaar. Tevens kan men een paar highlights bekijken tijdens de ghost tour. Verhalen en legendes worden tijdens deze tour uitvoering besproken.


Killarney

Startplaats van de Ring of Kerry. Een ontzettend gezellige stad vanwaar men diverse uitstapjes ka ...

Lees verder

Reageren