Ijsland, wat ben je mooi

Zodra we de auto uitstappen ruiken we een enorme zwavellucht wat iets weg heeft van gekookte eieren. De lucht mag dan niet heel aantrekkelijk ruiken, het uitzicht maakt veel goed! We zien een groot kleurrijk gebied en enorme enorme rookpluimen die uit het niets uit de grond lijken te komen. De bergen op de achtergrond kleuren geel/goud en klei-achtig en met de opkomende zon geeft dit een magisch effect.
 

We zijn in Hverir, wat 'hete bronnen' betekend. Vroeger werd hier de zwavel gewonnen en vanaf de haven van Húsavik naar Denemarken verscheept. Tegenwoordig is het een interessante plaats voor de toeristen en we zijn dan ook niet de enige.
 

We lopen over paden die met linten zijn afgezet. Het is oppassen waar we lopen omdat op sommige stukken de grond bros kan zijn en je er door heen kan zakken of jezelf kan branden. We lopen langs grote gaten waarin de modder aan het koken is en het stoom langzaam de strak blauwe lucht vult. Een stukje verderop produceert er iets zó veel stoom dat wij nieuwsgierig er op af stappen. Het blijkt een soort piramide te zijn van stenen waar het stoom met een enorme kracht uit komt. Je voelt de warmte er van af komen. Iedereen staat verbaasd te kijken naar dit bijzondere natuurverschijnsel.

We maken veel foto's en genieten van het uitzicht.

Wat heeft IJsland toch veel mooie natuurwonderen!


Reageren