India, you hate it or you love it

Op uitnodiging van Jet Airways en KLM reis ik naar India. Ik ga deelnemen aan de Mumbai Dreamrun tijdens de Tata Mumbai Marathon. Ik heb er heel veel zin in, maar heb ook wel wat vooroordelen.  India is vies, je darmen raken overprikkeld, het is er erg druk etc. Ik ben erg benieuwd en laat mij gewoon verrassen.


Bengaluru
Mijn avontuur begint in Bengalure (Bangalore). Na een relaxte vlucht in de business class van Jet Airways en een goede nachtrust, heb ik zin om samen met mijn reisgenoot de stad te ontdekken. Het straatbeeld is chaotisch en heel indrukwekkend: Terwijl vrouwen de was doen, loopt er een koe voorbij. Om de hoek aanschouwen we een tempel. De Indiase cultuur is overal duidelijk aanwezig. Onze verschijning is voor de gastvrije bevolking een attractie, velen wilden graag met ons op de foto!

Schooltje
Bij een schooltje worden we gewenkt door een aantal kinderen. Even later zitten we voor in de klas. De juf nodigt ons uit om de enthousiaste kinderen Engelse les te geven. We worden gadegeslagen door een stralende oma en alle kinderen glunderen vol trots. Wat een geluksmomentje op deze vroege ochtend!

's Middags laten we ons begeleiden door een lokale gids. Brede straten en veel bomen kenmerken de stad. We bezoeken toeristische trekpleisters. Ik ben onder de indruk van het drukke verkeer:  Er wordt luid geclaxonneerd door tuktuks, bussen, auto's en trucks. Alles rijdt kriskras door elkaar. Ik verbaas me erover dat het allemaal maar net goed lijkt te gaan.
 

Het Zomerpaleis van Tipu met het nabijgelegen fort zijn de ‘must-see’ attracties van de stad. De botanische tuinen (La Bagh) bieden verkoeling op deze warme dag. In het park vertoeven veel mensen. Ik vind ze prachtig in hun kleurrijke kleding. Gelukkig hoef ik niet te vragen of ik foto's mag maken. Zij willen ook hier weer heel graag met óns o ...

Lees verder

Reageren