Indonesië, Bali

Na een comfortabele vlucht via Kuala Lumpur met Malaysia Airlines zijn we aangekomen op Bali, het eiland van de goden. Tijdens de anderhalf uur durende transfer van de luchthaven naar Candi Dasa, maken we kennis met het chaotische en drukke verkeer op de hoofdwegen. Talloze auto’s, bemos en scooters spoeden zich met veel lawaai voort.

Ons eerste hotel, Pondok Bambu, is een oase van rust midden in het centrum van Candi Dasa. Na te zijn geacclimatiseerd besluiten we om van de chauffeursdiensten van verschillende Balinezen gebruik te maken om ons iets van de omgeving te laten zien. Tegen een kleine vergoeding brengen zij ons o.a. naar Amed. Dit is de plek voor duikers en snorkelaars! Ook kan men hier wrakduiken. Op de terugweg maken we nog een stop bij het waterpaleis in Ujung en genieten van het bouwwerk en de prachtige tuinen.

Een van de avonden hebben we onszelf getrakteerd op een zeer luxe diner bij restaurant Vincent. Voor Nederlandse begrippen beschikt dit restaurant zeker over 2 Michelin sterren maar de rekening beslist niet. Tijdens een wandeling in de omgeving stuitten we op een begrafenis ceremonie. Een hele belevenis om mee te maken hoe respectvol en vrolijk men hier met de dood omgaat.

Vanuit Candi Dasa hebben we ons door een privé chauffeur via de prachtige kustweg naar Lovina laten brengen. Een gezellige toeristenplaats in opkomst aan de noordkust. In het centrum zijn er volop winkeltjes en heerlijke restaurants aanwezig. Vanuit Lovina hebben we de Git Git watervallen en een boeddhistisch klooster bezocht. Onderweg hebben we veel fruit gezien. Grote jackfruits, mango’s, avocado’s etc.

Voor 20 cent hebben we ons per scooter naar Kayaputih laten brengen. Vanaf daar zijn we bergafwaarts door het schitterende achterland terug gelopen naar de kust. De schoolkinderen die wij onderweg tegenkwamen waren erg blij met de schriften en pennen die we uitdeelden.
...

Lees verder

Reageren