Indrukwekkend Jordanië

Van de onderstaande reis is een leuke kort film gemaakt.  Dit geeft al een mooi beeld van wat wij gezien en beleefd hebben. 

 

Na een rustige, rechtstreekse en goedverzorgde vlucht met Royal Jordanian van bijna 5 uur, landen we op de prachtige grote luchthaven van Amman; echt Midden Oosten, alles glanzend marmer en brandschoon. Dan volgt de security. Jordanië is omringd door landen met brandhaarden en heeft daarom een goede beveiliging, echter dusdanig dat dit gesmeerd verloopt. Er wordt in 1 keer een groepsvisum geregeld en omdat het niet druk is op de luchthaven lopen we vrij gemakkelijk naar buiten.  Er is ook beveiliging bij entree van alle hotels, sommige restaurants en bezienswaardigheden. Je wordt verzocht langs scanners te lopen en ook je tas wordt gecheckt. Toch geeft dit geen keer een onaangenaam gevoel. De ligging van het land zorgt ervoor dat men goed voorziet in het garanderen van veiligheid van burger en toerist.  Het maakt dat je ongehinderd overal durft te lopen en door de nonchalante en losse houding van de bevolking ten opzichte van de toerist, vergeet je eigenlijk compleet waar je bent.

 

In de hal van de luchthaven worden we opgevangen door onze gids en naar onze (luxe) bus geleid. De bus waarmee we de komende dagen naar alle mooie bezienswaardigheden van Jordanië zullen worden gereden. We verheugen ons erop.

 

We rijden direct door naar de Dode Zee (ca. 1 uur) en overnachten daar ook.  De volgende ochtend starten we met een ‘duik’ in het heel aparte superzoute water. We dobberen en drijven wat rond. Wat is het lastig om het water in en uit te komen door alle keien die er liggen. Ik denk direct, dat wordt klanten adviseren om slippers mee te nemen, maar dan zie ik bij anderen dat dat er wel weer erg raar uitziet als je dobbert… die kleurige slippers boven t water uit stekend ...

Lees verder

Reacties

h.hSpuij

gaarne datem Jordanie petra reizen en prijs voor bezeok Jordanie en petre

Reageren