Iran, geen blinde vlek meer op de kaart

Iran was binnen de Zonvaart Reisgroep nog altijd een blinde vlek op de kaart. Daarom kwam er op de mail een uitnodiging voor een 12daagse verkenningsreis met een internationale groep. Ik reageerde direct dat ik heel graag wilde! Ik werd ingeloot en toen begon mijn twijfel...

 

De berichtgeving in de media was niet echt positief. Er was een aanslag in Ahvaz en ik zou daar in november naar toe vliegen. Familie en vrienden in mijn directe omgeving reageerde met opmerkingen als 'wat stoer' en 'jeetje, dat zou ik nooit durven' of 'Iran, daar is het toch oorlog?'.  Ik besloot mijn geplande reis even te parkeren om de negatieve reacties te vermijden.

 

Natuurlijk las ik diverse informatie-sites en blogs. Steeds meer werd duidelijk hoe mooi en gastvrij Iran is. De nieuwsgierigheid en uitdaging wonnen het van mijn onrust. Ik regelde de vereiste benodigdheden voor mijn visumaanvraag en de juiste kleding volgens de voorschriften van Iran. Bij elke outfit had ik een passende hoofddoek. Ik had zin om te  gaan! 

 

Op de heenreis zat ik naast een mevrouw met heel veel reiservaring. “Ik ga naar Iran” zei ik haar nog wat zenuwachtig nadat ze naar mijn reisbestemming had gevraagd. “O wauw, Iran staat bovenaan mijn bucketlist!!! Het moet daar zó mooi zijn!”.

 

Iran is voor de Zonvaart Reisgroep inmiddels geen blinde vlek meer op de kaart. Elke dag heb ik die wauw-factor mogen ervaren. Aan iedereen die het horen wil vertel ik nu hoe prachtig en veilig het daar is! En of het stoer was om te gaan? Achteraf gezien was het een makkie.


Reageren