Is cruisen met de Holland America line voor iedereen?

Dat is een vraag die ik zeker met JA kan beantwoorden. Ga een paar dagen mee met een cruise van de Holland America Line en je zult het zelf ervaren. Ik stap de Passenger Terminal in Amsterdam binnen en kijk even waar ik heen moet. Ik loop door de wirwar van mensen en hoor van een dame waar ik mijn koffer kan afgeven.

 

Daarna snel ik me richting de incheck. Nadat ik mijn handbagage even in mijn zeer comfortabele hut heb gebracht ,ga ik richting het skydeck om een borrel te drinken bij het vertrek van het schip om 17.00 en laten we Amsterdam achter ons op de muziek van “Sail away”.

Na de borrel begeven we ons naar het al la carte restaurant “The Dining” waar de charmante bediening ons al staat op te wachten en ons begeleid naar onze tafel voor de komende dagen.

Het restaurant is gezellig druk en bij het zien van de menukaart kan je bijna geen keuze maken uit de diversiteit van gerechten, met een volle maag gaan we richting dek 5 waar we afgaan op de opzwepende soulmuziek van de BB King's Blues Club.
 

De dansvloer staat vol met mensen van verschillende leeftijden, zelfs de kleine kindjes die naast ons aan tafel zaten hebben nog genoeg energie en staan vooraan bij het podium.

Als deze muziek je niet aanspreekt, is er genoeg andere keuze bij the Music Walk.

Ineens wordt mijn aandacht getrokken door een “gepensioneerd” stelletje wat enorm geniet en danst op een bekend rocknummer van de band die in “the Rolling Stone” speelt.

Voor een fantastische show kan je heerlijk plaats nemen in het World Stage Theater van 2 verdiepingen hoog met een gebogen LED scherm dat je omringt met haarscherpe beelden.

Maar de rust kan je uiteraard ook opzoeken, ga naar het Crow's nest op het observation deck waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht op de punt van het schip.


Ik ga nog even naar het Lido de ...

Lees verder

Reageren