Israël
 shalom

"Shalom", zegt Moshe Wagner die ons in Tel Aviv al staat op te wachten. Onze gids is geboren in Amsterdam en lange tijd geleden met zijn ouders naar Israël verhuisd.

 Hij gaat ons in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk van Israël laten zien. We kunnen niet wachten, kom maar op!

 


Met de bus rijden we langs de kust van Tel Aviv naar de opgravingen van Caesarea en door naar Haifa.
 We lunchen in Haifa in een artistiek hotel. 
Het is een leuk maar simpel stadshotel. Wel erg geschikt voor bijvoorbeeld een fly & drive. Nazareth is de volgende stop. We bezoeken hier de bekende Aankondigingskerk voor we de dag eindigen in Tiberias. Ons hotel heeft verbluffend zicht op het meer. Dit verrijkt ons verblijf aanzienlijk.

 Rondom het meer van Tiberias zijn er verschillende excursies te doen. Wij sluiten aan bij een groep die richting de synagoge van Capernaum gaat. We leren veel over de synagoge en een kerkje in Tabgha. De plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak is de Berg der Zaligsprekingen. Dat dit zo indrukwekkend zou zijn hadden wij niet verwacht. We varen over het meer voor een lunch met Petrusvis en vertrekken naar de Dode Zee.

 

Het hoge zoutgehalte van het water in het meer zorgt ervoor dat je erg gemakkelijk kunt blijven drijven. Het voelt onnatuurlijk om zo te zwemmen, maar leuk is het wel. Bovendien schijnt de modder op de bodem goed voor de huid te zijn dus een kleine moeite om een korte scrub te doen. Je weet maar nooit.

 


We haasten ons naar Jeruzalem want we willen er voor de sjabbat zijn. Vroeger werd het ingaan van de rustdag bepaald door de sterren. Zodr ...

Lees verder

Reageren