Istanbul: een echte wereldstad!

Wij zijn recentelijk met een groep van Zonvaart medewerkers afgereisd naar de metropool Istanbul.  Wat een megastad en wat is er veel te zien.

 

Er zijn verschillende luchthavens rondom Istanbul.  Voor ons als toerist is Atatruk International Airport Istanbul de best gelegen optie. Vanuit de luchthaven zijn wij per transfer naar ons hotel voor dit verblijf gebracht.  Het Istanbul Keban Alkoclar Hotel ligt in het nieuwe gedeelte van Istanbul en is een prima 4 sterren hotel op loopafstand van een grote winkelstraat Istiklal Streeth en de uitgaanswijk Nevizade Streeth met heel veel restaurants en bars.

 

Op de eerste avond zijn wij  in een van deze leuke kleine restaurantjes belandt. Na een wandeling van 10 minuten kwamen wij in Nevizade Streeth en hebben heerlijk gegeten bij een visrestaurant. 

Deze wijk is erg gezellig in de avonduren. Diverse bars met live muziek en overal wordt lekker gegeten. Als tip wil ik u meegeven, probeer via het hotel een reservering in een van deze restaurantjes te maken, want ze hebben allemaal weinig tafels en het is een populaire wijk voor de lokale inwoners van Istanbul. 

 

De 2de dag hebben wij een lokale gids ingehuurd om ons alles te vertellen over de stad,  zijn mensen , de verschillende wijken en zijn bezienswaardigheden. We hebben een bezoek gebracht aan de Hagia Sofia, Blauwe Moskee en Yerebatan Cistern. Een gids is echt een tip voor iedereeen.  Ze weten veel en  zorgen voor entreebewijzen. Je hoeft daardoor niet lang in de rij te staan. Wij hebben vandaag heel wat lange rijen gezien van meer dan 2 uur wachten. Dat is natuurlijk zonde van uw dag. Wij kunnen u daarin adviseren.  Er zijn namelijk ook zogenaamde "fastpassen" te koop. We hebben geen bezoek gebracht aan het Topkapi Palace, want dat lukt qua tijd niet, maar onze gids heeft wel een mooie ve ...

Lees verder

Reageren