Jamaica… relax man

Jamaica! Veel mensen zien Jamaica als een pure zon, zee en strandvakantie. Natuurlijk is dit deels waar, maar ik heb met eigen ogen gezien dat Jamaica één van de mooiste eilanden in de Caribbean is. Het heeft een prachtige natuur en cultuur. Maak kennis met het echte Jamaica. Jamaica staat voor muziek, reggae, dans, sfeer en gezelligheid. Spreekt dit jou aan, dan is Jamaica het helemaal!


Per minibus (12 personen) hebben wij een compleet rondje Jamaica gemaakt en ben ik tijdens mijn verblijf op de mooiste plekjes geweest. Je kunt dit ook per huurauto doen, echter een rondreis per auto is geschikt voor de meer bereisde toerist die openstaat voor het onverwachte. Daarbij dien je over een behoorlijke dosis geduld te beschikken; Jamaica is namelijk een eiland met als levensmotto: Relax.

Het rijden van plaats naar plaats is een avontuur. Op Jamaica wordt links gereden. De wegen zijn in matige conditie (vermijdt het rijden in donker) de meeste wegen zijn onverlicht.

De plaatsen die wij hebben bezocht tijdens onze rondreis:

Montego Bay

Montego Bay (MoBay), ook wel de toeristische hoofdstad van Jamaica genoemd, heeft een bruisend centrum en biedt iedereen tal van attracties/excursies.
De stad heeft een driedeling: de stad zelf, de kuststrook met vele hotels en winkels en de achterliggende heuvels. Montego Bay is op 3 km gelegen van de luchthaven.
Het Doctor’s Cave Beach is een populair strand. In de nabije omgeving zijn rustieke plantagehuizen, zeker het bezichtigen waard. Ross Hall (met veel zorg gerestaureerd) is zo wil het verhaal, het huis van de beruchte ”witte heks”, een rusteloze jonge vrouw die alle drie haar echtgenoten vermoordde. Het huis uit 1760 is een van de mooiste in heel Jamaica, met mahoniehouten panelen, meubilair van tropisch hout en een schitterend trappenhuis.
Het gebied van Montego Bay strekt zich ...

Lees verder

Reageren