Jamaica

'Do you want to buy some marihuana?' wordt me gevraagd. 'No man, way to early but thank you', antwoord ik. Het is 7 uur in de ochtend als ik een strand wandeling maak over het schitterende 'Seven mile beach'. Ik ben inmiddels twee weken op zonnig Jamaica en eerst schrok ik een beetje van zo'n directe vraag en de vele wietplanten die je worden aangeboden, maar inmiddels ben ik eraan gewend en moet ik er wel om lachen.


Op Jamaica is alles relaxed. Waarschijnlijk mede doordat de meesten zo stoned als een garnaal zijn. De verkopers van tassen en houtsnijwerk liggen loom te slapen naast hun winkeltje. Norman de patty man verkoopt  zijn heerlijke broodjes aan de zonnende toeristen en bootjes varen af en aan over de blauwe zee. Jamaica is een fantastisch vakantieland waar je een goede combinatie vindt van avontuur en strand. In het noord-oosten vindt je Ocho Rios met z'n vele mogelijkheden tot uitstapjes en in het westen vindt je Negril met het lange witte strand.


Ik loop al een aantal dagen het strand op en neer om te zoeken naar het mooiste houtsnij beeld dat ik kan vinden. Na de zoveelste vrolijke Jamaicaan lachend te hebben verteld dat ik écht geen wiet wil, vind ik hem. Een prachtig beeld met rasta haren. Het ziet er zwaar en groot uit maar kan nog net mee in de koffer. Ik besluit te gaan onderhandelen. Onderhandelen is op Jamaica overal aan de orde en heel normaal. Eerst maar eens op zoek naar de eigenaar van de winkel. Ik roep wat, neurie een liedje

om mijzelf hoorbaar te maken en stamp wat harder op de grond met mijn slippers als ik loop.  Niemand. Ik loop naar het naastgelegen winkeltje en vraag daar waar de buren zijn. De meneer loopt met mij mee en dan zie ik iemand naast de winkel liggen. Hij slaapt. De buurman maakt hem met veel kabaal wakker en de verkoper schrikt zich een ongeluk, 'huh, klanten?'.


Struikelend en zoekend naar evenwicht l ...

Lees verder

Reageren