Jamaica one love

Het stond altijd al op mijn bucketlist en nu gaan we. Op naar Jamaica! Na de reis, met een beetje onduidelijke tussenlanding op de Dominicaanse Republiek, komen we aan op de luchthaven. Het is inmiddels avond dus op weg naar ons hotel kunnen wij jammer genoeg weinig van het land zien. We worden in ons hotel heel vriendelijk ontvangen. Er wordt ons een drankje aangeboden en er staat een bandje te spelen. Yooooo menn, we zijn in Jamaica!

 

De volgende ochtend beginnen we ontspannen met een dagje aan zee. De temperatuur is altijd prima in Jamaica, maar er is altijd kans op een bui. En nat is nat. Natter kun je in één minuut niet worden, maar alles is ook zo weer opgedroogd.

We vertrekken naar Port Antonio om te gaan varen op de Rio Grande met een gids op een bamboe-vlot. Wat een prachtige natuur heeft Jamaica. Warmte en regen maakt een land zo mooi. Wij rijden later ook door één van de botanische tuinen. Wij kijken onze ogen uit, wat een beeldschone natuur. We vertrekken daarna naar de prachtige wereldberoemde Blue Lagoon, waar de wereldberoemde gelijknamige film is opgenomen en later nog vele andere films. Ik moet hier natuurlijk even een duik nemen… Een once in a life time-experience. De Jamaicanen zijn aardige vrolijke mensen en ja, er wordt je gevraagd of je marihuana wil kopen, maar er wordt je niets opgedrongen. Als een Jamaicaan je vraagt of je ergens gebruik van wilt maken en je antwoordt gewoon netjes nee dank je, is er geen één die aan je hoofd blijft zeuren. Er is mij verteld dat als je arrogant doet het een ander verhaal wordt. Jamaicanen hebben humor, als ze vragen wil je mijn marihuana plantage zien en je geeft daar een grappig antwoord op terug, is er geen Jamaicaan die niet zal lachen. Vergeet ook niet dat er wel veel men ...

Lees verder

Reageren