Jordanië meer dan Petra

Op uitnodiging heb ik Jordanië mogen leren kennen, tijdens de rondreis “ Duizend en één Nacht”.

Op Schiphol werden we bij een service balie welkom geheten. We vliegen met Royal Jordanian in 5 uur naar Amman. De hoofdstad van Jordanië.
Op de overzichtelijke moderne nieuwe luchthaven van Amman worden onze paspoorten ingenomen om gezamenlijk de visa te regelen. Deze is gratis als je met een groep reist. Als je individueel reist zijn de kosten ongeveer € 10,00.

Het was een half uur rijden naar Amman, tijdens de rit werden we door reisleider Karim - een Jordaniër die in Nederland heeft gestudeerd en gewoond - geïnformeerd.

Het transfer bracht ons naar een leuk Jordaans restaurant, we zaten aan lange lage tafels en kregen op grote schalen allerlei hapjes en versgebakken platte broden en het speciale Jordaanse drankje lemon-mint smaakte heerlijk!

We verblijven twee nachten in een middenklasse hotel Larsa in Amman. Het Larsa hotel is een stadshotel en heeft comfortabele kamers en het restaurant serveert fantastisch lokaal eten.
De tweede dag kregen wij gids Aymen toegewezen. Een heel bevlogen Jordaniër. Wij maakten onze stadstour in een knusse bus.

(Als eerste bezochten we een pinautomaat om Jordaanse dinars te verkrijgen. Er zijn wel voldoende pinautomaten aanwezig maar het komt veelvuldig voor dat er weinig contant geld word uitgegeven. Er zijn veel wisselkantoren, deze geven een goede koers. Het is dus aan te raden om voldoende contanten in Euro's mee te nemen.)

Om de grote moskee (The King Abdullah) van Amman te bezoeken droegen we - net als de lokale vrouwen - een lang gewaad. Na de moskee bezoeken we het Romeinse Amfitheater en de Citadel midden in Amman. Zoveel oude beschaving bijeen is indrukwekkend.

We vervolgen onze reis in noordelijke richting en gaan naar Jerash, de stad uit de Grieks ...

Lees verder

Reacties

Pieter

Wat een leuk verslag! Ik krijg gelijk zin om het zelf te gaan bekijken.

Reageren